PREVENTIE

Een tandarts, mondhygiënist of preventie assistent is er niet alleen voor behandelingen als er al (pijn-)klachten zijn, maar vooral om gebitsproblemen te voorkomen. Deze behandelaars kunnen ook advies geven over het poetsen, het voorkomen van gaatjes, het afleren van afwijkende mondgewoonten en goede voeding.

In de tandheelkunde is preventie vooral gericht op het voorkomen van gaatjes en tandvleesproblemen.

Daarnaast kan, vooral bij kinderen, de gebitsontwikkeling in de gaten worden gehouden. Eventuele ontkalkingen van het glazuur (de voorbode van gaatjes) worden dan tijdig gesignaleerd. In dat geval wordt er gericht advies gegeven waardoor gaatjes voorkomen kunnen worden.

Vanaf januari hebben wij een preventie assistent. U kunt dan uw halfjaarlijkse tandartscontrole gecombineerd plannen met de gebitsreiniging bij de preventie-assistent. Hierdoor hoeft de tandarts minder tijd voor uw controle uit te trekken en kan hij patiënten met gebitsbeschadigingen sneller helpen. Als blijkt dat u tandvleesproblemen heeft waarmee de preventie assistent u niet kan helpen zal zij u kunnen doorverwijzen naar de mondhygiënist.

 • Annalisa de Vries
  Annalisa de Vries Ortho assistent, preventie assistent
 • Christina Vellinga
  Christina Vellinga Preventie assistent, tandarts assistent, ortho assistent
 • Rianne de Groot
  Rianne de Groot Preventie assistent, tandarts assistent
 • Marleen Brouwer
  Marleen Brouwer Preventie assistent
 • Nancy van der Zwaag
  Nancy van der Zwaag paro preventie assistent

TANDHEELKUNDE

Het meerendeel van de Nederlansde bevolking gaat twee keer per jaar voor controle naar de tandarts. Wij raden dit in zijn algemeenheid ook aan, tenzij de tandarts een ander persoonlijk advies geeft. Op deze manier bent u er nooit te laat bij en kunnen eventuele gebitsproblemen tijdig worden behandeld.

Tijdens de controle kijken wij of uw tandvlees gezond is en controleren wij uw gebit onder andere op gaatjes. Indien nodig kunt u op tijd worden doorverwezen naar een specialist.

Onder algemene tandheelkunde verstaan wij o.a.:

 • William Papa
  William Papa Tandarts met specialisatie chirurgie
 • Jhon Choque
  Jhon Choque Tandarts, in procedure BIG registratie
 • Julia Windhorst
  Julia Windhorst tandarts in opleiding
 • Jeroen Brakelé
  Jeroen Brakelé tandarts
 • Lotte Schneider
  Lotte Schneider Tandarts, in procedure BIG registratie
 • Ward Lange
  Ward Lange Tandarts implantoloog
 • Anita Daniels
  Anita Daniels tandarts

MONDHYGIËNE

De mondhygiëniste verzorgt binnen onze praktijk de complexere gebitsreinigingen en parodontale behandelingen.

Inger Koster is bij ons de mondhygiëniste op de vrijdag. Vanaf 1 oktober is Shabnam Asadi werkzaam op de dinsdag, en Marian Schulting op de vrijdag.

 • Hayal Isoski
  Hayal Isoski mondhygiënist
 • Marian Schulting
  Marian Schulting mondhygiënist
 • Shabnam Asadi
  Shabnam Asadi Mondhygiënist

ORTHODONTIE

Een orthodontische behandeling heeft als doel het optimaliseren van de stand van tanden in kaken ter bevordering van de functie, de gezondheid en het uiterlijk van het gebit.

Orthodontische afwijkingen zijn grofweg in te delen in twee categorieën; afwijkingen die het gevolg zijn van een verkeerde groei van de kaken én afwijkingen die te maken hebben met een onregelmatige stand van het gebit. Veel patiënten hebben een combinatie van beide. In onze praktijk behandelen we zowel kinderen als volwassenen. Onze tandarts voor Orthodontie is op de dinsdags aanwezig.

Voor het succesvol verlopen van het beugel proces zijn een aantal zaken van belang.

 • Een uitermate goede mondhygiëne.
 • Het nauwkeurig dragen van de apparatuur.
 • Voorzichtig omgaan met de apparatuur.
 • Direct melden van kapotte of loszittende apparatuur.
 • Regelmatige controle.
 • Christina Vellinga
  Christina Vellinga Preventie assistent, tandarts assistent, ortho assistent
 • Annalisa de Vries
  Annalisa de Vries Ortho assistent, preventie assistent
 • Ron Veijer
  Ron Veijer Tandarts voor orthodontie

KRONEN & BRUGWERK

Voldoen enkele van uw eigen tanden of kiezen niet meer?
Dan kan een kroon of brug het antwoord zijn voor u.

Een tandheelkundige kroon

Wanneer u één verzwakte, beschadigde, verkleurde of gebroken tand of kies heeft, is een kroon een goed alternatief. Een kroon is een vaste vervanging van het zichtbare gedeelte van een tand of kies. De porseleinen kroon heeft de kleur en vorm van de natuurlijke tand. Wanneer u een tand of kies mist of als zowel uw tand als tandwortel zijn beschadigd, is er de mogelijkheid eerst een implantaat te plaatsen waarop de kroon kan worden bevestigd. Krijgt u bij ons een kroon, dan bestaat de eerste afspraak uit het bijslijpen van de beschadigde tand/kies en het maken van een afdruk. Een tandtechnisch laboratiorium vervaardigd voor ons uw passende kroon. Minimaal twee weken later wordt de kroon over de beschadigde tan/kies geplaatst.

 

Een tandheelkundige brug

Wanneer u een of meerdere tanden mist, is een tandheelkundige brug een mooie oplossing. Een brug bestaat uit een vaste combinatie van drie of meer elementen aan elkaar. Een brug omspant het deel waar uw tanden ontbreken en wordt aan weerszijden hiervan bevestigd aan bestaande tanden. Omdat deze aangrenzende tanden als steunpilaren voor de brug dienen, is een aanpassing nodig in de vorm van twee kronen. Net als bij Kronen wordt ook een burg in de juiste kleur op maat gemaakt en is het een vaste vervanging. Daardoor vormt het één geheel met de rest van uw gebit.

Tandheelkundige kronen en bruggen kunnen in zijn algemeenheid zo’n 5 tot 10 jaar meegaan. Het regelmatig bezoeken van een mondhygiënist kan de levensduur van uw kronen/bruggen verlengen.

 • Jeroen Brakelé
  Jeroen Brakelé tandarts
 • Lotte Schneider
  Lotte Schneider Tandarts, in procedure BIG registratie
 • Ward Lange
  Ward Lange Tandarts implantoloog
 • Anita Daniels
  Anita Daniels tandarts

FRAMES & PROTHESES

Om verschillende redenen kan het mogelijk zijn, dat gedeeltes van een gebit of soms zelfs het gehele gebit niet meer voor u behouden kunnen worden.

Doordat tanden en kiezen uit de mond zijn verwijderd, kan het eten niet goed meer worden gekauwd. Soms speelt ook het uiterlijk een rol of is de spraak hierdoor verslechterd. In zulke gevallen kan de patiënt worden geholpen door een geheel of gedeeltelijke prothese te maken, deze prothese wordt in de volksmond ook wel kunstgebit genoemd.

De volledige prothese
Nadat eerst een prothese is vervaardigd, worden de laatste tanden en kiezen allemaal verwijderd en wordt in diezelfde zitting de prothese geplaatst. Men spreekt dan van een immediaat prothese.
Als van een paar stevige tanden de wortels behouden kunnen worden, kunnen deze onder de prothese als steun of bevestigingspunt dienen. Men spreekt dan van een overkappingsprothese.

Gedeeltelijke prothese
Indien een gedeelte van een gebit verloren is gegaan om welke reden dan ook is het mogelijk om met een gedeeltelijke of partiële prothese de kauwfunctie en de aanblik van het gebit weer te herstellen.

 1. De gedeeltelijke plaatprothese
 2. Het frame
 3. De volledige prothese
 • Eric Roetgering
  Eric Roetgering Tandtechnicus

IMPLANTATEN

In Nederland zijn er heel veel mensen met een kunstgebit, frame of plaatje en een aantal daarvan ervaren klachten. Heeft u pijn onder uw kunstgebit of last van ontbrekende tanden of kiezen, dan kan dit opgelost worden door het plaatsen van implantaten. 

Bij het vervangen van ontbrekende tanden voelt een implantaat aan als eigen en blijven de omliggende tanden en kiezen geheel onbeschadigd.

Een kunstgebit op implantaten zit comfortabeler en voelt het natuurlijker aan. Ook remmen de implantaten het verder slinken van het kaakbot.

Ward Lange is onze eigen tandarts voor implantologie.

 • Ward Lange
  Ward Lange Tandarts implantoloog
CONTACT

Heeft u een vraag voor ons? Stel deze dan in het formulier en wij komen hier zo spoedig bij u op terug.

Not readable? Change text. captcha txt